Perfekt till fikat. Och ännu godare blir den när den är kall. Går bra att frysa och tina upp efter behov.
Det här behöver du:
3 ägg
2 1/4 dl kokosmjölk - jag använde mig av kokosgrädde
3/4 dl smält kokosolja
1/2 msk kardemumma
En nypa salt
1/2 dl kokossocker
1 msk kokosmjöl
5 dl kokosflingor
Tillagning:
Sätt ugnen på175°C.
Börja med att blanda äggen, kokosmjölken, kokosoljan, kardemummapulvret, saltet och kokossocker.
Vispa tills du får en jämn smet.
Blanda sedan långsamt ned kokosmjölet i blandningen och därefter kokosflingorna – även detta långsamt.
Häll eller sleva ur smeten i en mindre ugnsform - ställ in den i ugnen.
När kakan har fått en gyllene yta så är den klar, ca 20 minuter.
Skär i rutor.
Går att servera med vispad grädde eller kokosgrädde och bär - och vips har du fått en perfekt efterrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar