Så om du vill ha ett bröd av typen formfranska (vitt) klicka här >> så kommer du till Under vårt taks recept. Men söker du ett bröd med lite frön I SJÄLVA BRÖDET och inte runt om - ja då kan du gärna läsa vidare :)
6 ägg
75 g smält smör
1 dl kokosmjöl
1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl pumpafrön, linfrön och solrosfrön (eller vilka frön du
önskar)
Vispa äggen tjockt och pösigt. Smält smöret och låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Pensla en form med lite av det
smälta smöret. Blanda ner mjölet i de vispade äggen och rör sen i smöret.
Blanda väl och kleta ut smeten, som inte är särskilt rinnig. Fina till
överdelen av brödet genom att ta en sked och släta ut – doppa skeden i kallt
vatten för att göra det så smidigt som möjligt.
Grädda på 175° i 25 minuter. Låt svalna. Skär upp i skivor
och frys in i frysen. Ta sedan ut önskat antal skivor med hjälp av kniv så lossnar
de fin-fint.
Rosta och lägg på dina pålägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar