Det är svårt att få till den äkta riktiga indiska smaken (kan tycka att vissa b-restauranger här i stan inte alltid lyckas få till det :) så egentligen är jag väldigt glad över mitt recept - även om det inte riktigt smakar som på vår favvisrestaurang Indian Garden. Men som med italienarnas köttfärssås, så finns det det miljoner sätt att göra de indiska grytorna på :)
400 g blomkål skuren i små buketter
150 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar ca 1,5 cm
2 st morötter
1 st gul lök
1 ½ msk (kokos)olja
½ tsk spiskummin
2 tsk ingefära, finhackad
1 tsk finhackad grön chili
¼ tsk gurkmeja
½ -2½ tsk chilipulver (röd)
Salt efter smak
½ -2½ tsk garam masala
1 msk hackade korianderblad
Tillagningssätt:
1. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kumminfrön, ingefära,
grönchilin, gurkmeja, och chilipulvret. Häll i kokosmjölken och låt det puttra
ihop i några minuter.
2. Tillsätt grönsakerna. Låt det koka under lock, till att
mjölken har kokat ihop och om du behöver tillsätt mer kokosmjölk – och till att
potatisen är kokt. Rör om då och då.
3. Tillsätt garam masala och korianderbladen
Vi hade Ali Goobin till en hel grillad kyckling
Grillad kyckling
Dela kycklingen i två bitar, snitta små fickor i kycklingen och tryck i vitlöksklyftor.
Gnid in kycklingen i Garam Masala. Lägg några smörklickar på kycklingen och lägg i en gryta. Vi brynte kycklingen först så att skinnet blev krispigt och sedan ställde vi in grytan i ugnen på 200 grader till att kycklingen var klar.
MUMS
Jag som är ayurveda-fan äter mycket gurkmeja och ingefära :-)/Cat
SvaraRadera:)
Radera