Den här gratängen har jag hämtat från Under vårt tak, men modifierat om den lite.
Jag tycker det är fascinerande och se hur fänkålen ändrar karaktär från rå till anrättade - antingen som rostad i ugn eller brynt - den går från att ha en ganska pikant smak till att bli alldeles mjuk och len.
Recept:
1 stor fänkål
12 st soltorkade tomater
2 röda lökar
2 gula lökar
färsk persilja
2 vitlöksklyftor
en burk kokosmjölk
chiliflakes
salt och peppar
Börja med att bryna de grönsakerna och de pressade vitlöksklyftorna - ta i persiljan i slutet. När allt har fått färg och är mjukt - dra i en burk med kokosmjölk. Låt puttra ihop i några minuter och smaka av med peppar, salt och chiliflakes.
Häll över allt i en form och in i ugnen - i mitten - 200 grader och låt gå i 20-25 minuter!
Mums!
Perfekt till oxe, lamm, gris eller kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar