Nåväl, brödet jag bakade igår fick sig en modifiering i receptet pga att skafferiet inte förmådde mer och brödet blev väldigt gott! Så här kommer det "nya" receptet:
2 dl krossat linfrö och 2 dl hela linfrön
2 msk fiber husk
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
0,5 -1 msk brödkryddor
4 dl valnötter
2 dl kokosmjölk
5 ägg
2 dl vatten
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper.
- Kör linfrö i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl.
- Blanda linfrömjölet med psyllium, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke.
- Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.
- Häll smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten.
- Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
- Stjälp sedan upp brödet ur formen. Jag låter det vila en stund på galler. Därefter skär jag upp det i skivor, lägger i en påse och fryser in.
När jag sedan vill ha några skivor bröd, tar jag en kniv och delar på skivorna, och rostar dem. TVÅ ggr - då får skivorna en härlig krispig ton och valnötterna smakar lite extra gott!
MUMS!
Det där lät ju gott! Har saknat något "limpliknande" när jag ätit fröknäcket.
SvaraRaderaJa Cissi. Det här kan jag verkligen rekommendera!!!
RaderaTack för dina fina ord Maria! Visst är detta bröd något alldeles extra :)
SvaraRaderaVi har aldrig provat att rosta brödet men kan tänka att det blir väldigt god smak på valnötterna - måste prova detta nästa gång vi bakar brödet!
Fortsatt fin helg till dig!
/Magnus & Jenny
Mumsigt värre rostat!!
Radera