söndag 11 augusti 2013

Indiskt

I lördags blev jag sugen på mustig indisk mat och Aloo Gobi (blomkålsrätt).

Det är svårt att få till den äkta riktiga indiska smaken (kan tycka att vissa b-restauranger här i stan inte alltid lyckas få till det :) så egentligen är jag väldigt glad över mitt recept - även om det inte riktigt smakar som på vår favvisrestaurang Indian Garden. Men som med italienarnas köttfärssås, så finns det det miljoner sätt att göra de indiska grytorna på :)

400 g blomkål skuren i små buketter
150 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar ca 1,5 cm
2 st morötter
1 st gul lök
1 ½ msk (kokos)olja
½ tsk spiskummin
2 tsk ingefära, finhackad
1 tsk finhackad grön chili
¼ tsk gurkmeja
½ -2½ tsk chilipulver (röd)
Salt efter smak
½ -2½ tsk garam masala
1 msk hackade korianderblad

Tillagningssätt:
1. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kumminfrön, ingefära, grönchilin, gurkmeja, och chilipulvret. Häll i kokosmjölken och låt det puttra ihop i några minuter.
2. Tillsätt grönsakerna. Låt det koka under lock, till att mjölken har kokat ihop och om du behöver tillsätt mer kokosmjölk – och till att potatisen är kokt. Rör om då och då.

3. Tillsätt garam masala och korianderbladen 


Vi hade Ali Goobin till en hel grillad kyckling 

Grillad kyckling
Dela kycklingen i två bitar, snitta små fickor i kycklingen och tryck i vitlöksklyftor.
Gnid in kycklingen i Garam Masala. Lägg några smörklickar på kycklingen och lägg i en gryta. Vi brynte kycklingen först så att skinnet blev krispigt och sedan ställde vi in grytan i ugnen på 200 grader till att kycklingen var klar.

MUMS


2 kommentarer:

  1. Jag som är ayurveda-fan äter mycket gurkmeja och ingefära :-)/Cat

    SvaraRadera