onsdag 7 augusti 2013

Whole30 mer än mat

Alltså Whole30 är mycket mer än mat.

Det handlar om förhållningssätt till maten. Att skippa mellanmål och istället äta sig mätt på de tre målen som är tänkt att vi ska äta. Det handlar om att sova 8 timmar per natt. Det handlar om att röra på sig, skratta gott och bära tungt emellanåt. Om att utsätta sig för lite utmaningar. Om att inte hitta på Paleo-alternativ-till-riktig-mat - utan att äta rent och enkelt.

Ät:
Ät så mycket grönt du vill. Av allt. Så mycket olika färger som möjligt. Ekologiskt så långt det är möjligt.
-Ät rikligt med protein i form av fisk och fågel. Gärna ett eller två ägg om dagen. Ekologisk.
- Få i dig fett - olivolja, kokosolja, oliver, chiliflakes, avokado (en hel om dagen)
-Ät 1-2 frukter om dagen. Välj hellre bär. Ekologiskt.
-Dra ner på nötter och frön. Ta en nöt istället för tre. Oftast räcker det för att få energi igen. Jag lovar!

Uteslut:
Alkohol
Mjölkprodukter


Har jag glömt något?

4 kommentarer:

 1. Får man alltså inte äta kött? För övrigt låter det jätte sunt och intressant. Men jag klarar nog inte av att utesluta både osten och köttet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå kött får du äta, men du ska se till att få i dig av det mer nyttiga proteinet. Vet du, efter bara någon dag så slutar suget och känslan av att inte kunna utesluta.. jag är ost-o-man men har inte saknat det så mycket som jag trodde, liksom smörgåsarna... som jag skulle kunna leva på jö. Systemet renas och sugen försvinner. Trust me! :)

   Radera
 2. Nu har jag läst noga. Jag är ju redan inkörd på att vara utan mjölkprodukter, mjölprodukter, skräp/tillsatsprodukter, sockerprodukter, ris och potatis.

  Jag äter rödbetor (bra för leverns rensning) och andra rotfrukter, men äter inte i massor. Äter någon frukt, men mest bär. Har havremjölk i smoothien och äter sojayoughurt emellanåt.

  Annars är det grönt som gäller, mest broccoli, spenat, blomkål, grönkål. Fisk och kyckling. Ägg, avocado. Samma som du. Nyttigt fett i lagom doser.

  Mycket ekologiskt.

  Något jag ska dra in på i nästa fas är nötter, torkad frukt. Rödvin. Kolhydratrikt. Men såklart långt bättre än pasta och bröd. Men just nu...

  Tack för härlig inspiration. Så otroligt vacker du är på din profilbild, lockig och glad :-)/Kram Kompis - Catarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi är på samma spår/väg. Jag utesluter dock sojaprodukterna, liksom havremjölken. Jag vet hur bra du mår på det du äter, och jag på mitt, så vi blir två nöjda (precis lagom mätta) kvinnor i våra bästa år! Fyllda av energi! :)

   Radera