fredag 5 juli 2013

Grillad lax med ansjovis och sparris

Jag ser på gammalt Ernstprogram - årets första Sommaravsnitt, och blir väldigt lycklig när jag ser att Ernst kombinerar två ingredienser som jag älskar. Detta måste vi göra ikväll:

Det här behöver du:
Laxen:
Hel laxsida
2 burkar Ansjovis med spad
Fänkålsfrön
Citronzest
Salt – lite ansjovisen är salt
Peppar

I folie – på grillen

Äggröra med sparris:
En knippe Sparris
En bit Paleobröd
4 st Vitlöksklyftor
Vatten
Vinäger
19 ägg (!!!)

Dela sparris i bitar om 3 cm
Fräs med olja – inte för länge –sedan i med  vinäger och salt och vatten – påskyndar dem att bli klara
4 vitlöksklyftor stöts ihop i en mortel tillsammans med Paleobröd och vatten. Så att det blir en vitlökspasta.

Vitlökspastan fräser du tillsammans med sparrisen – så att den får lite av en stekyta – det som sätter sig botten ska du se till att få upp.

19 st ägg, rör sönder med gaffel och i med paprikapulver – skrapa upp det med det goa i botten. Se till att äggröran är krämig.


Vid sidan om – rosta cocktailtomater med kvisten kvar – i en egen stekpanna.

MUMS!

Foto kommer

4 kommentarer:

  1. 19 ägg till två portioner?!?!

    SvaraRadera
  2. Å nej vi är många fler runt bordet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hur många är receptet för då?

      Radera
    2. Med tanke på hur mkt som blev över.... 8 pers !

      Radera