lördag 16 februari 2013

Fröknäcke

Fröknäcke kan göras på många vis, vissa har i majsmjöl, andra mandelmjöl och vissa har i olivolja. Jag har testat olika och har nu bakat detta utan mjöl och utan olja.

Hittade receptet hos Magnus och Jenny

Sätt ugnen på 175 grader

2 ägg vispas upp lite lätt

Blanda torra ingredienserna:
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ dl vallmofrön

Rör ihop torrt och blött till smet.
Bred ut på bakplåtspapper och få till ett tunt lager.

Strö över lite flingsalt

In i ugnen. Mitt i. I 10 minuter.
Ta ut. Bryt i bitar. Lägg tillbaka på plåt och torka fröknäcket i ugnen i eftervärmen. Sätt ugnsluckan på glänt.

Förvara torrt.
Jag tog en gammal plåtburk!

Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar