tisdag 2 april 2013

Dra åt ytterligare

Jag kommer att skärpa till mitt Paleo ytterligare inom två veckor - köra PALEO strikt i en period.

Idag kör jag Paleo liberal och tillåter mig att äta vissa livsmedel som ligger inom gränsen för MILD som Primalisten väljer att kalla det för. Primalisten är en förebild inom Paleo och han har på ett väldigt begripligt sätt strukturerat upp skillnaden mellan STRIKT och MILT förhållningssätt avseende PALEO. Läs gärna mer här:

Nu har jag kört PALEO liberal eller MILD i tre månader och känner mig manad att dra åt lite till för en stund och se vad som händer med kroppen.

Här nedan är den förändringar som jag kommer behöva göra/tänka på:

EJ OK i STRIKT
de tre glas vin jag dricker i veckan
frukten - färsk som torkad
ost
nötter i obegränsad mängd


OK i STRIKT
grädde i maten
äta färre nötter och då välja macademainöt
kött, fisk och fågel
grönsaker
ägg

Till helgen väntas lite trevligheter och då vill jag kunna äta ost och dricka lite vin - men därefter blir det att sätta igång med min STRIKTA paleo-period. Det ska bli spännande och se hur det det går!

Hittills har jag tappat 7 kg, och skulle gärna se att några kilon till ramlade av! :) Oavsett kilon så ser jag samtidigt hur kroppen har tightats till och det är en underbar känsla!

Det finns en hel del inriktningar av PALEO och Under vårt tak har skrivit ett bra inlägg för att klargöra skillnaderna mellan de olika - håll till godo!

2 kommentarer:

 1. Hej Maria

  Vad glad jag blir av ditt inlägg - det är helt rätt väg att gå. En naturlig och bra utveckling som kräver både mod och kunskap, bra gjort!

  Kämpa på och hitta din väg :)

  /Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Magnus dina ord betyder mycket! Det bästa är att jag inte känner att jag behöver kämpa så värst hårt :) Men jag inser det stora i att det känns just så :) så det är inget jag "skrattar bort".

   Radera